Create your blog and photo album with postbit
Create your blog and photo album

Create new post

Content:

Upload a picture:
Tags (keywords separated by comma)

Save Cancel
superkesehatanbaru:   Followers: 0 ; Following: 0


Penyakit Gout dan Jalan Merawatnya


Saya start mengalami penyakit Gout ini semenjak berusia 32 tahun. Sejak dari itu, hamba amat tersiksa bukan dapat berjalan ataupun bergerak kerana besar yang berlaku di bahagian sendi. Lazimnya, bengkak tersebut hendak berlaku di bahagian kaki hingga mengundang kita tidak siap bergerak atau berjalan. Sebenarnya saya sangka berusaha untuk mengubati penyakit ini beserta pelbagai ubat-ubatan tradisional mahupun moden. Malangnya penyakit ini sedang semula dan benar menyakitkan. Kaedah suntikan juga pernah beta gunakan pada mula saya mengalami penyakit ini. Akan tetapi, kaedah ini memberi nostalgia yang tidak baik kerana akan melemahkan tenaga batin seorang lelaki dan boleh merosakkan buah pinggang.

Pelbagai ubatan tradisional juga aku cuba apabila rakan-rakan menyarankan kepada abdi. Begitu juga ubatan moden sama ada saya ketahui melalui internet mahupun dari ulung keluarga serta rakan-rakan. Namun semua ini tidak benar-benar mampu menyembuhkan penyakit terkait. Setelah mencuba kaedah suntikan, saya beringsut kepada makan until dari klinik sahaja. Akan tetapi, kebanyakan dari para doktor bagai tidak dapat menyarankan kaedah yang sesuai untuk mengubati basil ini dan tersedia juga yang mengangkat peluang untuk melariskan ubat-ubatan mereka / mereka juga mungkin bukan pakar pada bidang ini. hamba juga mencuba sepakat pil dari lapak ubat Cina namun demikian tidak berkesan.

Akhirnya saya telah mengambil sejenis pil penahan sakit ( paint killer kalau gak silap ) dan mengamalkannya dalam beberapa tahun. Akan tetapi, masalah kesehatan ini berulang terus dan seolah-olah until penahan sakit itu akhirnya sudah gak mujarab lagi. Mujurlah saya rajin teguk air yang banyak bagi tujuan meneutralkan Asid Urik secara ada dalam tubuh saya. Sebenarnya, rahim normal Asid Urik dalam tubuh khalayak ialah sekitar 155 hingga 428. Tetapi, apabila kandungan Asid Urik anda merebut pada angka 400, keadaan anda bakal menuju ke haluan gejala penyakit ini.

Setelah mengalami http://www.cypreme2u.com selama 10 tahun pada tahun 2011 ini, kesudahannya saya membuat sekutil kajian dan muhasabah diri untuk mengetahui apakah sebab kuman ini menyerang aku. Sebenarnya, saya usul bertugas di SK Pulau Balambangan selama masa 1 tahun, dalam SK Tagibang selama masa 4 tahun & di SK Gantung selama 5 tahun; apa yang ingin saya kongsikan disini ialah tabiat membaham saya selama turut serta di sekolah pedalaman ini jika dijumlahkan selama 10 tahun. Ketika saya turut serta di kawasan wilayah, tabiat makan hamba kurang baik dan dipengaruhi oleh perbuatan malas dan kesukaran mendapat bekalan target serta tidak ada warung kopi yang berhampiran. Saat ketika itu, mayoritas dari kami mau membeli secara pukal/banyak tiga jenis santapan iaitu Ikan Sardin, Maggi dan Telur secara tetap pada setiap bulan dan seturut tahun. Ini umbi kami malas menyemat dan tidak ada rekan ikan atau rekan sayur yang menempel, almaklumlah di kawasan pedalaman. Jika dikaji, Ikan Sardin mengandungi kandungan Asid yang tinggi dan terkehel kepada gejala kuman ini. Maggi lagi yang cepat dimasak dan sedap dimakan mengandungi garam yang tinggi. Manakala telur pula mengandungi rahim kolestrol yang utama. Gabungan ketiga-tiga rupa makanan inilah yang menyumbang kepada penyebab sakit Gout aku. Walau bagai manapun, faktor kurang bersenam dan obesiti saja turut menyumbang terhadap faktor penyakit berikut. Jika anda berperan dalam bidang sukan dan mengalami kecederaan di bahagian tangan, risiko untuk memperoleh penyakit ini benar-benar tinggi. Anda bukan dapat bersenam & badan anda mau menjadi gemuk pangkal tidak ada aktiviti fizikal/senaman yang berterusan selesai mengalami kecederaan.Apapun penyebabnya, saya teringat kata-kata seorang rakan karib saya dengan mengatakan bahawa ini lah balasan dosa aku di dunia dan ujian kepada kalian. Kita harus mengumumkan hakikat bahawa ini adalah ujian Yang mahakuasa kepada kita & kita harus redha tetapi mesti berwarung untuk mengatasinya. Benar2 ada hikmah apabila kita mengalami penyakit ini. Setiap patogen ada ubatnya selain maut/mati.

Post by superkesehatanbaru (2015-04-19 02:11)

Tags: Penyakit Gout

Post your comment:

Name: Email: Site:


| Explore users | New posts | Create your blog | Create your photo album |
| About Postbit | Our blog | Terms of use | Contact Postbit |


Copyright © 2018 - postbit.com